Wahoo Kickr Smart

De Wahoo KICKR Smart Trainer is de beste en meest uitgebreide fietstrainer van Wahoo. Dankzij de vele software opties is de Wahoo KICKR de slimste fietstrainer op de markt. Deze Direct Drive fietstrainer van Wahoo is gemaakt voor de fanatieke sporters en is geschikt voor intensief thuisgebruik. Door de ultieme trainingservaring wordt de Wahoo KICKR gebruikt door Team Ineos.

Technische specificaties

Met de Wahoo KICKR fietstrainer ervaar je een zeer realistische fietsgevoel alsof je buiten aan het fietsen bent. Dit komt mede door het extra zware vliegwiel dat jou als sporter een nog betere fietservaring biedt. De KICKR Power heeft een vermogen van 2200 Watt en kan een helling tot wel 20% nabootsen. De vermogensmeter meet met een nauwkeurigheid van maar liefst 1%. De vernieuwde AXIS Action Feet voetsteunen zorgen voor een zijdelingse beweing waardoor binnen fietsen nóg meer als buiten voelt. Deze pootjes zijn makkelijk te bevestgen en bepalen hoe stijf de KICKR aanvoelt. De fietstrainer kan hierdoor meeveren in hoeken tot 5%.

Aan deze nieuwste KICKR Smart Trainer is tevens een automatische kalibratie toegevoegd. Hierdoor hoef je niet meer na te denken of je KICKR wel goed gekalibreerd is voor een race. Wanneer je tijdens je training of race het vliegwiel laat uitlopen, herkent de KICKR dit en wordt het kalibratieproces gestart. Hierdoor blijft de krachtmeting van de KICKR smart trainer altijd zo nauwkeurig mogelijk.

Elektrorem

De Flux 2 Smart heeft een elektrorem. Een elektrorem kan aangestuurd worden door software. Hierdoor kunnen echte beklimmingen zeer realistisch nagebootst worden door automatische aanpassingen in het hellingspercentage.

Koppelingen

De Wahoo KICKR Fietstrainer is via ANT+, FE-C en Bluetooth te verbinden met traininingssoftware. Koppel de fietstrainer met je smartphone, tablet, pc of sporthorloge en train met bekende applicaties zoals Zwift, TrainerRoad, Kinomap of Stava. Dankzij de software past de fietstrainer de weerstand automatisch aan wanneer je bijvoorbeeld (virtueel) bergop fietst. Hierdoor maak jij je training nóg uitdagender en afwisselender (voor verbinding met Mac en Windows is een ANT+ USB adapter nodig). Met deze nieuwste KICKR smart trainer is het mogelijk om 3 bluetoothapparaten tegelijkertijd te koppelen.

De KICKR is te gebruiken in combinatie met de KICKR Climb en KICKR Headwind. Hierdoor kun je zowel beklimmingen als afdalingen nabootsen tijdens virtuele trainingen.

Geschikt voor bijna elke fiets!

De KICKR Power van Wahoo is geschikt voor bijna elk type fiets. Zowel wielrenfietsen als mountainbikes met een wielmaat van 24 t/m 29 inch kunnen gebruikt worden. De fietstrainer wordt geleverd inclusief een Wahoo RPM Cadanssensor en een 11-26 cassette.

Standaard meegeleverd:

• Tacx Flux Smart T2980 Fietstrainer
• Tacx Snelspanner
• Handleiding
• Adapterset voor 142x12mm en 148x12mm as.

 

Pluspunten

  •  Nauwkeurigheid van 1%
  •  Stijgingspercentage tot 20%
  •  Inclusief RPM cadanssensor

Minpunten

Artikelnummer: 820076
 Fabrikantcode: T2980.61
 Merk: Tacx
 Garantie: 2 jaar
 Garantietype: Carry-in-garantie

Gewicht: 23,6 kg
Materiaal: Kunststof
Maximale gebruikersgewicht: 120 kg
Hoogte: 60 cm
Diepte: 26 cm
Breedte: 52 cm
Bouwkwaliteit: Topklasse

Type fietstrainer: Interactieve fietstrainer
Type aandrijving: Direct drive
Geschikt voor type fiets: Mountainbike, Racefiets
Type weerstand: Elektromagneetrem
Maximaal stijgingspercentage: 16 %
Maximaal vermogen (W): 2000 W

Hartslagsensor: Nee
Vermogensensor: Ja, ingebouwd
Versnellingsmeter: Nee
Snelheidssensor: Ja
Routes inladen mogelijk: Nee
ANT+: Ja
Bluetooth: Ja
Trainingsprogramma’s mogelijk: Ja
Compatibel met apps: Kinomap, Tacx Software, Tacx app, TrainerRoad, Zwift.