Het is nu mogelijk om te fietsen door de bekende game GTA. Ideaal om gamen en fietsen te combineren. Met de mod GTBikeV voor GTA V die een Smart fietsrainer verandert in de gamecontroller. Je speeltijd wordt dan echte trainingstijd waarmee je wordt ondergedompeld in de GTA V-wereldomgeving.

De mod beschikt over een bibliotheek die via het ANT + een trainer van Tacx, Wahoo, Elite, Bkool, Kinetic, Saris koppelt. De fietstrainer leest de snelheid en past deze toe op het voertuig van je personage rijdt tijdens het spel. Het leest de helling van het terrein, de ruwheid (materiaal) en de wind in het spel en stuurt al die informatie naar de slimme trainer, zodat deze de hardheid van het terrein waarop je eigenlijk rijdt reproduceert.
De mod neemt je training op in een FIT-bestand, vergezeld van periodieke screenshots, die je later kunt uploaden naar Strava of je favoriete trainingsapp om je voortgang bij te houden. Het FIT-bestand is compleet met nep-GPS-locatie om uw virtuele training realistischer te maken. Een nieuw fit-bestand wordt gemaakt wanneer u begint te bewegen na het activeren van de mod en elke keer dat je naar een nieuwe cursus overschakelt. De bestanden worden opgeslagen in de gebruikersgegevensdirectory voor GTA V, die zich meestal in “My Documents / Rockstar Games / GTA V” bevindt. De mod verstrekt je standaard een racefiets en kleedt je personage aan met fietskleding.

Omdat het gebruik van je toetsenbord tijdens het rijden op de echte fiets moeilijk is, heeft de mod een cursuslezer die je automatisch rond Los Santos rijdt verschillende routes van verschillende moeilijkheidsgraden. Als automatisch rijden is geselecteerd maar er geen koers is geladen, zal het personage vrij rondfietsen op de kaart (Maar wees gewaarschuwd voor serieuze hellingen op je pad). Goed opletten is het devies want je kunt nog steeds worden overreden wanneer je op de snelwegen rijdt met druk verkeer. De mod zal je daarvan proberen te herstellen zonder dat je het toetsenbord hoeft te gebruiken.
Als automatisch rijden niet is ingeschakeld, kan het voertuig worden bestuurd met de gebruikelijke stuursleutels of met een gamepad-controller.

Ga voor de dowload van de mod en de benodigde specificaties naar:

https://www.gta5-mods.com/scripts/gt-bike-v