Tacx Flux 2 Smart

De Tacx Flux 2 Smart T2980 is een interactieve Direct Drive fietstrainer, die geschikt is voor fietsers die graag tot het uiterste gaan of hun klimkunsten verbeteren. Het apparaat heeft met 2000 Watt meer vermogen dan zijn voorganger en biedt met een stijgingspercentage van 16% veel trainingsmogelijkheden. De Flux 2 is relatief stil door de elektromagneetrem en Direct Drive techniek. Bovendien is de gegevensoverdracht zeer accuraat, zodat je verschillen in weerstand vrijwel direct voelt. Met een nauwkeurigheidspercentage van maximaal 2,5% train je zeer nauwkeurig op wattage. Je koppelt de trainer met ANT+ of Bluetooth aan andere apparaten. Hierdoor train je interactief met de Tacx applicatie of software zoals Zwift.

Stil en efficiënt

De Flux 2 behoort tot de stillere fietstrainers in het assortiment. Ideaal als je traint in een gehorige omgeving en voor de relatie met je buren. De geïntegreerde powermeter van de Flux 2 Smart heeft een afwijkingspercentage van maximaal 2,5 procent. Hiermee behoort deze fietstrainer tot de bovenlaag van nauwkeurigste fietstrainers in de markt. Ideaal wanneer je veel traint op wattage-niveau. De Flux 2 Smart is ook een uitstekende keus voor de echte krachtpatsers. Deze fietstrainer heeft een maximaal vermogen van 2000 watt. Daarnaast is het maximale hellingspercentage in te stellen op 16 procent. Hiermee biedt de Flux 2 een uitstekende basis voor een breed scala aan fietstrainingen.

Elektrorem

De Flux 2 Smart heeft een elektrorem. Een elektrorem kan aangestuurd worden door software. Hierdoor kunnen echte beklimmingen zeer realistisch nagebootst worden door automatische aanpassingen in het hellingspercentage.

Koppelingen

Met de ANT+- en ANT+ FE-C verbindingen koppel je deze smarttrainer eenvoudig en snel aan andere sensoren met ANT+. Zo kun je nog meer trainingsgegevens verzamelen. Zit je training erop? Dan wissel je eenvoudig je trainingsgegevens uit met apparaten, apps en software via het Bluetooth-signaal.

Heeft je fiets schijfremmen?

Gebruik je een fiets met schijfremmen en een Boost as? Dan is de adapterset hiervoor inbegrepen. Zowel je racefiets als MTB kun je dus gebruiken op de Flux 2. Dit maakt de Tacx Flux 2 Smart T2980 tot een uitstekende keuze voor renners die op zoek zijn naar een veelzijdige fietstrainer en oog hebben voor trainingsstatistieken.

Standaard meegeleverd:

• Tacx Flux Smart T2980 Fietstrainer
• Tacx Snelspanner
• Handleiding
• Adapterset voor 142x12mm en 148x12mm as.

 

Pluspunten

  • Met een maximum vermogen van 2000 Watt biedt de fietstrainer veel weerstand op hoge snelheden. 
  • Door het nauwkeurigheidspercentage van maximaal 2,5% train je zeer nauwkeurig op wattage. 
  • De trainer is compatibel met je computer, telefoon of tablet via Bluetooth en ANT+. 
  • Ook geschikt voor derailleur met lange kooi. 

Minpunten

  • Er wordt geen cassette meegeleverd om op de trainer te monteren.
  • Geen ANT+ dongel meegeleverd.
Artikelnummer: 820076
 Fabrikantcode: T2980.61
 Merk: Tacx
 Garantie: 2 jaar
 Garantietype: Carry-in-garantie

Gewicht: 23,6 kg
Materiaal: Kunststof
Maximale gebruikersgewicht: 120 kg
Hoogte: 60 cm
Diepte: 26 cm
Breedte: 52 cm
Bouwkwaliteit: Topklasse

Type fietstrainer: Interactieve fietstrainer
Type aandrijving: Direct drive
Geschikt voor type fiets: Mountainbike, Racefiets
Type weerstand: Elektromagneetrem
Maximaal stijgingspercentage: 16 %
Maximaal vermogen (W): 2000 W

Hartslagsensor: Nee
Vermogensensor: Ja, ingebouwd
Versnellingsmeter: Nee
Snelheidssensor: Ja
Routes inladen mogelijk: Nee
ANT+: Ja
Bluetooth: Ja
Trainingsprogramma’s mogelijk: Ja
Compatibel met apps: Kinomap, Tacx Software, Tacx app, TrainerRoad, Zwift.